Rolada Bananowa – Delikatny biszkopt z bananowym wnętrzem, który rozpieści smakiem każdego.

Fantastyczna rolada bananowa z bitą śmietaną, która jest zaskakująco szybka w przygotowaniu, a jej nieziemski smak zaskoczy wszystkich domowników.

 

 

Nawiasem mówiąc, banany zawierają substancje, które pomogą Ci się zrelaksować, poprawią nastrój i uwolnią hormony szczęścia. Banan to również owoc, który dostarcza do organizmu spory zapas energii. Zjadając dwa banany, dostarczasz organizmowi energię, która wystarcza na półtorej godziny aktywnej pracy. Łącząc ten zdrowy owoc z pysznym, delikatnym biszkoptem, zaserwujesz swoim bliskim deser, któremu nikt się nie oprze. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI
  • 4 jajka
  • pół szklanki cukru
  • wanilia do smaku
  • pół szklanki mąki
  • 2 łyżeczki masła
  • 2 łyżeczki miodu
  • ćwierć szklanki ubitej śmietany
  • 1 banan
  • kandyzowane owoce, jagody, tarta czekolada – opcjonalnie

 

 

PRZYGOTOWANIE
1. Jajka ubij z cukrem na gładką masę.

 

2. Następnie dodaj mąkę, jednocześnie zagniatając ciasto.

 

3. Teraz dodaj masło i miód. Dokładnie wymieszaj, ponieważ ciasto powinno być jednolite.
4. Rozgrzej piekarnik do 180 ° C. Nasmaruj formę olejem i wlej ciasto, rozprowadzając je na całą powierzchnię.

 

5. Piecz przez 10-15 minut. Ciasto powinno być zarumienione, ale nie wysuszone.

 

6. Pozostaw ciasto do wystygnięcia, a następnie rozprowadź na nim ubitą śmietanę. Rozłóż banana na cieście wzdłuż i ciasno zawiń w rolkę.

 

7. Gotową roladę posyp cukrem pudrem lub cynamonem. Przechowuj w lodówce. Smacznego!

 

 

Pyszna bananowa rolada jest gotowa! Możesz również ozdobić ją kandyzowanymi owocami lub startą czekoladą. W każdej wersji jest fantastyczna i delikatna. Musisz przyznać, że ten prosty deser, uwalnia piękny i niesamowicie uwodzicielski aromat! mmm pycha…

 

Podoba Ci się ten przepis? Podziel się na facebooku!

 

error: Content is protected !!