Rolada mięsna z dodatkiem ryżu- Moja rodzina jest nią zachwycona

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na pyszną oraz bardzo sycącą roladę mięsną z dodatkiem ryżu, którą nie musisz piec, jest to mój najlepszy przepis!

 

Przygotowanie rolady jest banalnie proste, a wszystkie potrzebne składniki możesz znaleźć w swojej kuchni, moja rodzina oraz znajomi uwielbiają to danie. Koniecznie musisz spróbować, zobaczysz, że nie pożałujesz!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 6 dużych pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g miękkiego śmietankowego serka
  • Cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 300 g ugotowanego fileta z kurczaka
  • ½ szklanki ryżu
  • Pęczek koperku
  • 4 łyżki ugotowanego groszku zielonego
  • 1-2 łyżki orzechów włoskich
  • Ulubione przyprawy, sól

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W garnku z osoloną wodą ugotuj ryż, następnie odstaw na bok, aby całkowicie ostygł.

2.W drugim garnku ugotuj kurczaka z warzywami oraz ulubionymi przyprawami. Potem pokrój go na małe kawałki i przenieś do dużej miski. Następnie przełóż do miski serek śmietankowy oraz groszek ugotowany i nie zapomnij o ryżu, następnie przypraw do smaku solą oraz ulubionymi przyprawami, całość wymieszaj bardzo dokładnie.

 

 

3.Używając patelni, rozgrzej na niej oliwę z oliwek, następnie przenieś drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Po chwili smażenia dodaj pokrojone pieczarki. Przypraw pieprzem oraz solą, smaż do momentu, aż całkowicie odparuje woda. Odstaw na bok, aby całkowicie wystygło, następnie używając blendera , całość dokładnie zmiel.

4.Rozłóż folię aluminiową lub spożywczą , następnie ułóż na niej warstwę z mięsa oraz groszku ( 1-1,5), po każdej stronie zostaw około 2 cm wolnego miejsca. Następnie wyłóż przygotowany farsz z pieczarek, posyp orzechami oraz ziołami.

5.Całość mocno zwiń, następnie przechowuj w lodówce przez około 1 godzinę .Pyszna rolada jest gotowa!

 

Jako dekoracji użyj żurawiny oraz świeżych posikanych ziół. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!