Z przepisu poniżej przygotowaną roladę możesz przechowywać również w zamrażalniku. Gdy będziesz miała ochotę ją zjeść wystarczy wyjąć z zamrażalnika, następnie upiec w piekarniku. Tak przygotowanym pysznym daniem , zachwycać się będzie cała rodzina.
1.Mielone mięso ugotuj dzień wcześniej lub na wieczór. W misce połącz ze sobą mięso, mleko, przeciśnięty czosnek przez praskę, przyprawy oraz pieprz. Przygotowane mięso włóż do lodówki. Jeżeli chcesz dodaj również sól do mięsa.
2.Przechowuj mięso przez całą noc, następnie kolejnego dnia podziel mięso na dwa kawałki. Z przygotowanych kawałków uformuj prostokątne placki, które trzeba posmarować musztardą. Następnie posyp je tartym serem.
3.Tak przygotowane mięso, zwiń dokładnie w rulon.
4.Przygotowane rulony połóż na formie do pieczenia, którą wyłóż papierem.
Górę rolady posmaruj kwaśną śmietaną. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni przez 45 minut. Życzę smacznego!