Roladki z kurczaka- pyszny farsz i szybki obiad, na pewno posmakuje całej Twojej rodzinie

Poniżej znajdziesz przepis na pyszne oraz bardzo szybkie roladki z kurczaka. Ich sposób przygotowania jest banalnie prosty, więc na pewno każdy sobie da świetnie radę. Zapraszam poniżej na przepis, jestem pewna , że tak pysznych jeszcze nigdy nie jadłaś.

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 60 g twardego sera
  • 2 filety z kurczaka
  • Marchew
  • Pomidor
  • Ząbek czosnku
  • 50 g topionego serka
  • Suszone zioła
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • Pietruszka
  • Czarny pieprz mielony
  • Sól

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na samym początku dokładnie umyj kurczaka po czym używając ręczników papierowych osusz mięso. Tak przygotowanego fileta, pokrój na cienkie plasterki.

2.Starannie przypraw mięso solą, pieprzem oraz ziołami. Tak przygotowane mięso przechowuj w lodówce przez pół godziny. W tym czasie pokój umytego pomidora w kostkę.

3.Za pomocą tarki zetrzyj ser na dużych oczkach, następnie połącz go z serkiem topionym. Obierz marchew, po czym zetrzyj ją także na tarce, umytą pietruszkę drobno posiekaj, całość dokładnie wymieszaj w dużej misce.

4.Do przygotowanego farszu dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, oraz śmietanę, całość bardzo dokładnie wymieszaj. Z lodówki wyjmij pokrojonego kurczaka, po czym rozłóż go i na każdym kawałku mięsa układaj przygotowany farsz.

5.Posmaruj masłem naczynie żaroodporne, następnie zwinięte w rulon roladki układaj obok siebie ( tak jak na zdjęciu poniżej).

6.Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz pod przykryciem przez 40 minut. Około 10 minut przed końcem posyp staranie startym serem.

Gotowe roladki z kurczaka idealnie smakują z puree ziemniaczanym oraz ulubioną surówką ze świeżych warzyw. Smacznego!

error: Content is protected !!