1.Na mniejsze kawałki pokrój fileta, po czym dokładnie go obtocz w przyprawie, następnie smaż na patelni z dodatkiem oleju na złoty kolor. Po podsmażeniu zdejmij z ognia, po czym odłóż go a bok, aby całkowicie ostygł. Oczyszczone pieczarki pokrój w plasterki. Smaż je na patelni przez kilka minut. Dokładnie umyj pora , po czym pokrój go w półplasterki. Za pomocą sitka odcedź kukurydze oraz seler.
2.W miseczce wymieszaj jogurt naturalny oraz majonez, po czym dodaj do nich przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz oraz czosnek granulowany, całość dokładnie wymieszaj.
Koniecznie układaj sałatkę warstwowo:
Na samym początku połowę pora, następnie połowę kurczaka i polać to sosem.
Później połóż połowę pieczarek, selera oraz ponownie polać to sosem.
Na koniec układaj kukurydzę , resztę pieczarek oraz resztę pora i sos.
Życzę smacznego! Pamiętaj, aby tym przepisem podzielić się z bliskimi. Smacznego!