Schab na kiszonej kapuście- Tak przygotowane mięso jest delikatne, soczyste oraz bardzo pyszne.

Gotowy schab na kiszonej kapuście posmakuje całej twojej rodzinie.

 

Przygotowanie tak pysznego dania nie zajmie Ci dużo czasu, a efekt końcowy zachwyci każde podniebienie domowników oraz gości. Koniecznie musisz spróbować!

 

POTRZEBNE SKŁADNIKI:
  • 400 g kiszonej kapusty/ ogórków kiszonych
  • 1 kg schabu
  • 2 ząbki czosnku
  • Cebula
  • 200 g boczku
  • 5 g majeranku
  • 5 g mielonego czarnego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

1.Na samym początku umyj dokładnie mięso, następnie wysusz go za pomocą ręczników papierowych i ponacinaj co 2 cm (pamiętając, żeby do końca nie przeciąć, tak jak jest na zdjęciu poniżej). Nacięty schab przypraw pieprzem, majerankiem, solą oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

2.Obierz cebulę, następnie pokrój ją w pół piórka.

 

3.W nacięte mięso włóż boczek oraz cebulę. Przełóż gotowe mięso do naczynia żaroodpornego, które wcześniej wysmaruj olejem.

4.Wokół mięsa powkładaj kiszoną kapustę. Gdy używasz jednak ogórków kiszonych to koniecznie pokrój je na plasterki i również włóż do środka mięsa.

5.Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut. Smacznego!

error: Content is protected !!