1. W misce umieść twaróg, cukry i bitą śmietaną.
2. Jeśli samodzielnie wykonujesz bitą śmietanę, to potrzebujesz kremówki 30% lub 33%. Umieszczasz ją w wysokim naczyniu, dodajesz cukru pudru wedle uznania i miksujesz na wysokich obrotach, aż do uzyskania stałej masy.
3. Składniki zmiksuj do połączenia, a następnie wyłóż do przygotowanych wcześniej szklanek lub miseczek.
4. Jeśli używasz owoców, warto dać je na dno, a dopiero potem wyłożyć masę twarogową. Pozostało jedynie ozdobić deser. Możesz to zrobić na kilka sposobów:
5. Wykładasz na górę pokruszone krakersy lub wiórki czekoladowe
6. Przygotowujesz krem czekoladowy. W kąpieli wodnej rozpuść tabliczkę czekolady, a następnie dolej do niej śmietanę kremówkę. Wymieszaj i wyłóż na deser. Dobrze prezentują się także biszkopty lub herbatniki. Gotowe!
Deser warto podawać po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego!