1. Na samym początku za pomocą blendera zmiel ciasteczka, następnie połącz je z roztopionym masłem.
2. Na dno blachy wyłóż zmielone ciasteczka, następnie dokładnie całość wyrównaj. Tak przygotowane przechowuj w lodówce około 30 minut.
3. W między czasie za pomocą kąpieli wodnej rozpuść 250 g czekolady mlecznej.
4. Do miski przełóż twaróg, następnie dodaj cukier puder, po czym całość wymieszaj mikserem, stopniowo wlewaj roztopioną czekoladę.
5. Do innej miski wlej 100 ml śmietany, którą mikserem ubij na sztywno, po czym powoli dodawaj ją do przygotowanej masy serowej.
6. Tak przygotowaną masę rozłóż na wyłożony spód z ciastek .
7. Zacznij przygotowywać polewę. Za pomocą kąpieli wodnej rozpuść resztę czekolady, następnie wymieszaj ją z resztą śmietany. Tak przygotowany sernik czekoladowy jest gotowy!