Sznycel wieprzowy – Dzięki tym dodatkom smakuje wyjątkowo. Zawsze robię je tylko w ten sposób

Genialny sznycel wieprzowy, polecam wszystkim miłośnikom szybkich, smacznych i sycących dań mięsnych oraz zapracowanym Paniom domu, ceniącym każdą wolną chwilę spędzoną w gronie bliskich.

 

To bez wątpienia najlepsze danie obiadowe, którym zachwycisz każde podniebienie, nawet te najbardziej wybredne. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 4 surowe kotlety schabowe,
  • 4 plasterki wędzonej szynki,
  • 1 laska kiełbasy,
  • 2 pomidory,
  • 1 ostra papryka,
  • 50 g masła,
  • 200 gram tartego sera,
  • sól i pieprz do smaku,
  • przyprawy do grilla,
  • trochę oleju do smażenia.

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Kotlety rozbij tłuczkiem przez folię spożywczą, dopraw do smaku solą, pieprzem i przyprawą do grilla. Usmaż na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z każdej strony.

2. Po usmażeniu, poukładaj kotlety na blaszce, wysmarowanej masłem. Na każdym, ułóż kawałki drobno pokrojonej papryki, plaster szynki, plasterki kiełbasy, pokrojone pieczarki i pomidora.

 

3. Wierzch przygotowanych kotletów, posyp startym na tarce o grubych oczkach żółtym serem.

4. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni do czasu, aż ser się roztopi. Gotowe!

 

Tak przygotowany sznycel, świetnie smakuje w towarzystwie puree z ziemniaków lub ryżem. Smacznego!

 

 

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodziną i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

 

 

error: Content is protected !!