Tego ciasta nie trzeba piec. Po kilku minutach przygotowań wystarczy zostawić je w zamrażalniku. Pycha

Lubicie domowe desery? A co powiecie na własnoręcznie zrobione tiramisu bez alkoholu? Zapewniamy Was, że to przepyszne ciasto zrobicie raz dwa i nie da się go zepsuć 🙂 Poza tym nie trzeba go piec! Same plusy.

 

Podajemy składniki:
  •  250 g serka mascarpone,
  •  2 jajka,
  •  50 g cukru
  •  250 ml śmietanki kremówki,
  •  6 podłużnych biszkoptów,
  •  200 g malin,
  •  200 ml parzonej kawy,
  •  500 g roztopionej czekolady mlecznej.

 

Dodatkowo trzeba się zaopatrzyć w mikser, nożyczki i dwie plastikowe butelki.

 

Najpierw do jednej miseczki wrzucamy dwa żółtka, cukier i mascarpone – ubijamy.

W drugiej miseczce ubijamy samą śmietankę, a w trzeciej same białka.

 

Na koniec łączymy trzy masy w jedną 🙂

 

Teraz musimy odciąć górne części plastikowych butelek, a to, co zostanie, przeciąć jeszcze raz po długości.

 

Wkładamy jedną część w drugą tworząc foremkę, którą wypełniamy do połowy masą.

 

Na masie układamy rządek malin, a następnie dwa-trzy biszkopty uprzednio zamoczone w kawie.

 

Ponownie rozsmarowujemy masę, układamy więcej malin (po obu stronach foremki), środek zakrywamy dodatkowym kremem, na którym układamy więcej zamoczonych w kawie biszkoptów i całość zakrywamy resztą kremu.

 

 

Odstawiamy tiramisu na 3 godziny do zamrażalnika. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z foremki, polewamy roztopioną czekoladą. Jeśli ktoś chce, można udekorować tiramisu malinami i posypać cukrem pudrem.

 

Ten smak Was zachwyci!

 


Pyszny deser! Udostępniajcie znajomym! 🙂

error: Content is protected !!