Udka z kurczaka z dodatkiem surowego ryżu- tak pysznego dania jeszcze nigdy nie jadłaś.

Tak przygotowane danie na pewno posmakuję całej Twojej rodzinie oraz zaproszonym gościom. Jego wspaniałym smakiem będą zachwycać się wszyscy! W banalnie prosty oraz szybki sposób przygotujesz pyszne danie.

1. Na samym początku będą Ci potrzebne 2 marchewki oraz 2 cebule. W półpierścienie pokrój obrane cebule. Na dużych oczkach za pomocą tarki zetrzyj obrane wcześniej marchewki.

 

2. Na rozgrzanym oleju słonecznikowym zacznij podsmażać pokrojoną cebulę. Po kilku minutach dodaj do niej starta marchew. Dokładnie podsmażaj warzywa, następnie przypraw je cukrem.

3. Około 8 udek przełóż do dużej miski. Przypraw jedna łyżeczka soli. Następnie wsyp czarny mielony pieprz, ulubione przyprawy oraz przyprawę do kurczaka. Wlej odrobinę oleju wtedy przyprawy lepiej połączą się z mięsem. Przygotuj ryż. Będą potrzebne Ci 2 szklanki ryżu. Dokładnie pod bieżąca wodą opłucz je.

4. Do naczynia żaroodpornego połóż na dno usmażone warzywa, następnie surowy ryż, Na patelni tam gdzie smażyłaś marchew oraz cebula, wlej 4 szklanki wody następnie przypraw solą oraz pieprzem. Na wyłożony ryż połóż 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry.

5. Przyprawione udka połóż na ryżu, następnie całość zalej przygotowanym bulionem z patelni. Naczynię przykryj folia aluminiową, następnie piecz przez 1 godzinę. Piekarnik nagrzej do 200 stopni.

6. Po upływie tego czasu danie powinna być gotowe. Twoja rodzina będzie zachwycona! Życzę smacznego!

error: Content is protected !!