Jeśli myślisz o pysznej przekąsce z kapustki, to tylko przygotowana w ten prosty sposób. Smakuje obłędnie
To niezwykły sposób na przygotowanie rewelacyjnej przekąski ze zwykłej kapusty. W szybki i prosty sposób otrzymasz ciekawą przekąskę zarówno dla małych, jak i dla dużych. Spróbuj i przekonaj się sama!
SKŁADNIKI:
-
1 kg kapusty
-
50 g bułki tartej
-
3 jajka
-
3 łyżki oleju
-
sól, pieprz
PRZYGOTOWANIE:
Kapustę pokrój na plastry bez usuwania głąba, dzięki temu kapustka się nie rozleci.
Potem, gotuj kapustę w osolonej wodzie przez kilka minut. Po tym czasie ją odcedź.
Roztrzepane jajka przełóż do wygodnej miski i dopraw je solą i pieprzem. W drugiej misce przygotuj bułkę tartą.
Plastry kapusty obtocz dokładnie w jajku, potem w bułce tartej i ponownie w jajku.
Tak przygotowaną kapustkę smaż na rozgrzanej patelni z olejem, po obu stronach na złoty kolor.
Smacznego!