Jeśli myślisz o pysznej przekąsce z kapustki, to tylko przygotowana w ten prosty sposób. Smakuje obłędnie

To niezwykły sposób na przygotowanie rewelacyjnej przekąski ze zwykłej kapusty. W szybki i prosty sposób otrzymasz ciekawą przekąskę zarówno dla małych, jak i dla dużych. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:

  • 1 kg kapusty
  • 50 g bułki tartej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

 

Kapustę pokrój na plastry bez usuwania głąba, dzięki temu kapustka się nie rozleci.

Potem, gotuj kapustę w osolonej wodzie przez kilka minut. Po tym czasie ją odcedź.

 

Roztrzepane jajka przełóż do wygodnej miski i dopraw je solą i pieprzem. W drugiej misce przygotuj bułkę tartą.

Plastry kapusty obtocz dokładnie w jajku, potem w bułce tartej i ponownie w jajku.

 

Tak przygotowaną kapustkę smaż na rozgrzanej patelni z olejem, po obu stronach na złoty kolor.

Smacznego!

 

 

error: Content is protected !!