Warzywa z patelni – Pyszne danie obiadowe lub wyjątkowa ciepła kolacja dla każdego. Zaskocz swoich bliskich genialnym połączeniem smaków

Ten wyjątkowy przepis, dostałam od swojej kuzynki całkiem niedawno. Muszę przyznać, że spodobał mi się tak bardzo, że niemal z marszu przystąpiłam do jego przygotowania dla swoich bliskich.

 

 

Cały sekret tego dania, to zaledwie kilka tanich i łatwo dostępnych składników, które zazwyczaj zawsze znajdziesz w swojej kuchni w połączeniu z intensywnym, egzotycznym smakiem sosu sojowego.

Moja rodzina była zaskoczona i zachwycona. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 700 g ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 50g sosu sojowego
  • 1 łyżeczka octu
  • 50g oleju roślinnego
  • 1 łyżeczka czerwonej mielonej papryki
  • pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu
  • ulubione zioła, przyprawy

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Obraną i umytą marchewkę oraz ziemniaki do osobnych miseczek, pokrój w cienkie i jak najdłuższe paski. Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój w ten sam sposób co marchewkę i ziemniaki. Obraną cebulę pokrój w piórka.

 

2. W głębokiej patelni z rozgrzanym olejem, zeszklij cebulkę, potem dodaj marchewkę i smaż przez 2-3 minuty mieszając od czasu do czasu.

 

3. Następnie dodaj ziemniaki, smaż kolejne 5 minut, a na koniec dodaj pokrojoną paprykę.

 

4. W tym czasie, Wymieszaj sos sojowy z octem, dopraw do smaku pieprzem, ulubionymi przyprawami i polej mieszanką warzywa na patelni. Dobrze wymieszaj.

 

5. Duś pod przykryciem do miękkości, a przed podaniem posyp posiekanymi świeżymi ziołami. Smacznego!

 

Nie zapomnij podzielić się tym przepisem z rodzina i przyjaciółmi, a z nami swoimi wrażeniami!

 

 

error: Content is protected !!