Wspaniały pomysł na makaron- potrzebne będą patyczki do szaszłyków- każdemu z domowników posmakuje ten przepis.

Rewelacyjna metoda na gotowanie makaronu. Zachwycone dzieci wciąż biorą dokładkę.

 

Przygotuj:
  • Wodę (800 ml)
  • Makaron (250 gram)
  • Łyżeczka soli (8 gram)
  • Łyżeczka oliwy z oliwek (5 ml)
  • 2 łyżki ketchupu (25 gram)
  • Patyczki do szaszłyków (8-9 sztuk)
  • Łyżka oliwy z oliwek (10 ml)
  • Kiełbasa lub salami (200 gram)
  • Czarne oliwki (7-8 sztuk)
  • Zielone oliwki (10 sztuk)
  • Ser cheddar (200 gram)
  • Kukurydza (15 gram)

 

Sposób przygotowania:

1. Do garnka wlej wodę. Dopraw solą i olejem, następnie dokładnie wymieszaj.

2. Do gotującej się wody wrzuć makaron , następnie gotuj przez 10 minut.

3. Po tym czasie odcedź makaron i odstaw aż ostygnie. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy ugotowany makaron.

4. Na blachę wyłożoną papierem, ułóż gotowe patyczki z makaronem.

 

5. Ketchupem posmaruj makaron.

6. Na posmarowany ketchupem makaron połóż kiełbasę lub salami , a następnie oliwki.

7. Wszystko dokładnie posyp startym serem.

 

8. Na ser połóż kiełbasę lub salami i kukurydzę .

9. W nagrzanym piekarniku piecz przez 20 minut w 180 stopniach.

 

10. Wspaniale wyglądające makaronowe szaszłyki są gotowe. Smacznego!

error: Content is protected !!