Zapiekane ziemniaki z pieczarkami – Genialny, smaczny i szybki obiad dla każdego i na każdą okazję. Koniecznie musisz spróbować

Przepis polecam wszystkim miłośnikom szybkich i smacznych dań bezmięsnych oraz wszystkim zapracowanym Paniom domu, którym brakuje pomysłów na danie obiadowe dla całej rodziny.

 

Szybki czas przygotowania i pieczenie wszystkich składników jednocześnie w piekarniku, pozwala nam również złapać trochę oddechu po ciężkim dniu pracy. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 1 kg ziemniaków
  • 400 g pieczarek
  • 1 marchew
  • 3-4 ząbki czosnku
  • pęczek koperku

 

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Ziemniaki obierz, umyj i pokrój na ćwiartki (jeśli ziemniaki są młode – nie obieraj ich). Marchewkę i pieczarki umyj, oczyść i pokrój w plasterki.

2. Obrany czosnek przeciśnij przez praskę, a koperek posiekaj. Wszystkie składniki połącz ze sobą w dużej misce.

 

3. Dopraw do smaku solą, pieprzem, ulubionymi przyprawami, dodaj trochę oleju.

4. także trochę soli, pieprzu i innych przypraw, które lubisz. Wlej też odrobinę oleju roślinnego. Wymieszaj wszystko i odstaw na 30 minut, aby smaki połączyły się ze sobą.

 

5. Po tym czasie, przełóż warzywa w rękaw do pieczenia i ułóż na blaszce.

6. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 1 godzinę. Gotowe!

 

Zapiekane ziemniaki z pieczarkami podawaj na ciepło w towarzystwie zestawu surówek z świeżych warzyw. Smacznego!

 

 

 

error: Content is protected !!