Zapiekanka z dodatkiem czerstwego chleba. Tak przygotowana kolacja posmakuje całej Twojej rodzinie

Jest to idealny przepis na wykorzystanie chleba, który nie został zjedzony. Zamiast wyrzucać czerstwy chleb, teraz możesz z niego przygotować pyszna zapiekankę. Zapraszam na szybki oraz bardzo prosty przepis!

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Czerstwy chleb
  • Pomidor
  • 3 jajka
  • 220 g jogurtu naturalnego
  • 120 g sera feta
  • Łyżka soli
  • Pietruszka
  • Łyżeczka czerwonej papryki
  • 120 g startego sera cheddar
  • 25 ml oleju roślinnego

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.Na dnie naczynia umieść pokrojone kromki chleba.

2.Do miski wbij jajka, następnie dodaj jogurt naturalny, olej oraz przypraw solą, całość bardzo dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki.

3.Tak przygotowaną mieszankę mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączą.

4.Posiekaj drobno natkę pietruszki. Dodaj do przygotowanej masy i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną mieszanką polej wyłożony chleb, następnie całość posyp serem feta oraz połóż na wierzch pokrojone kawałki pomidora. Przypraw pieprzem oraz posyp startym serem cheddar. Piecz w rozgrzanym piekarnik do 180 stopni , po czym piecz przez 30-35 minut.

5.Po tym czasie pyszna zapiekanka jest gotowa.

 

Życzę smacznego! Tak przygotowana zapiekanka na pewno posmakuje całej Twojej rodzinie oraz zaproszonym gościom.

error: Content is protected !!