Zapiekanka z twarogiem, według tego sprawdzonego przepisu jest po prostu najlepsza

Jeśli właśnie zabrakło Ci pomysłu na pyszną, zdrową kolację – ten przepis dedykuję właśnie Tobie!

To idealne rozwiązanie dla chcących przemycić swoim pociechom zdrowy i pożywny twaróg w wyjątkowej formie.

 

 

Gwarantuję, że aromat unoszący się w całym domu podczas pieczenia, skutecznie przywoła wszystkich domowników do stołu. A kiedy już spróbują, nie zatrzymają się na jednej porcji. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 500 g twarogu
  • 60 g masła
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • 3 łyżki cukru
  • 3 jajka
  • szczypta cukru waniliowego

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W garnku z grubym dnem, roztop masło i dodaj śmietanę, cukier i kaszę mannę. Wszystko dobrze wymieszaj, masa musi być jednolita, bez grudek.

 

2. Następnie dodaj ubite jajka i szczyptę cukru waniliowego.

 

3. Teraz dodaj rozdrobniony twaróg.

 

4. Zmiel wszystko blenderem, a następnie ubijaj masę przez 10-15 minut.

 

5. Gotową masę, przełóż do formy, wysmarowanej tłuszczem i wygładź powierzchnię. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 160 stopni C, przez 1-1,5 godziny. Gotowość twarogowej zapiekanki, sprawdzaj drewnianym patyczkiem. Smacznego!

 

 

Zapiekanka z twarogiem, najlepiej smakuje na ciepło. Jednak na zimno, nie traci nic ze swojego wyjątkowego smaku. Ja wiem jedno. W moim domu, to się raczej nie zdarza. Powodzenia!

error: Content is protected !!