Zawsze udane, proste oraz pyszne. Nie musisz piec, a przygotowanie potrwa tylko kilka minut. Zapraszam na przepis.

Na szybki deser świetnie pasuje ciasto gofrowe. Przygotujesz go w kilka minut i wcale nie musisz go piec.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 3 opakowania utrwalacza śmietankowego
  • 16 gofrów kupionych lub roboty własnej
  • 200 g serka mascarpone
  • 600 g śmietany 30 %
  • 80 g cukru
  • 400 g truskawek
  • 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • Opcjonalnie do dekoracji cukier puder

 

WYKONANIE:

1.Śmietanę wymieszaj z dodatkami w dużej misce. Całość dokładnie ubij.

2.W innej misce wymieszaj cukier z serkiem mascarpone.

3.Truskawki dokładnie umyj, następnie wodę odsącz. Wymieszaj mascarpone z truskawkami oraz bitą śmietaną.

4.Naczynie do pieczenia w kształcie prostokąta przygotuj lub jakieś inne. Połowę gofrów ułóż w nim. Połóż na nie przygotowaną masę.

 

5. Pozostałymi goframi przykryj. Pozostałymi waflami przykryj.

 

Na około 2 godziny odstaw na bok przygotowany deser. Aby efekt był jeszcze lepszy, posyp całość cukrem pudrem.

error: Content is protected !!