
WYKONANIE:
1.Obierz dokładnie kilogram ziemniaków.

2.Przygotowane ziemniaki pokrój w pół księżyce, następnie przypraw czerwoną papryką, solą, oregano oraz czarnym mielonym pieprzem. Przyprawione ziemniaki dokładnie wymieszaj, następnie przełóż je na patelnię z dodatkiem oleju. Na małym ogniu podsmażaj przygotowane ziemniaki, pamiętaj aby patelnię przykryć pokrywką. Na blachę do pieczenia przełóż podsmażone warzywa. Mięso mielone dokładnie podsmaż na patelni.

3.Obierz cebulę , następnie drobno ją pokrój. Podsmażaj na patelni przez 2-3 minuty. Do podsmażonej cebuli dodaj koncentrat pomidorowy. Potem przypraw solą, oregano oraz pieprzem, całość dokładnie wymieszaj. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do przygotowanego sosu, następnie dolej także wodę.

4.Do sosu dodaj liść laurowy, następnie na małym ogniu gotuj przez kilka minut. Na wcześniej przygotowanych ziemniakach rozłóż dokładnie mięso mielone z sosem. Następnie połóż kawałki przygotowanej mozzarelli. Całe danie posyp dokładnie startym serem.

Na posypanym serze połóż pokrojoną w krążki cebulę dymkę, następnie przypraw do smaku i polej oliwą z oliwek. W rozgrzanym piekarniku do 200 stopni piecz przez 15 minut. To całe gotowe danie. Życzę smacznego!
Recover your password.
A password will be e-mailed to you.