Zupa „Boski Smak” – Sycący i rozgrzewający posiłek dla całej rodziny. Zachwyci smakiem każdego bez wyjątku

Nie ma nic lepszego, jak smaczny i gorący posiłek po ciężkim dniu w pracy. Aromatyczna, sycąca i rozgrzewająca zupa na żeberkach to prawdziwa uczta dla podniebienia dla miłośników zup o boskim smaku. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • 500 g żeberek wieprzowych
  • 200 g ziemniaków
  • 200 g serka topionego
  • 100 g zielonego groszku ( świeżego lub mrożonego)
  • 2 łyżki ryżu
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ulubione zioła do smaku
  • olej roślinny lub oliwa

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Żeberka umyj i zalej 2,5 l wody w dużym garnku. Doprowadź do wrzenia i gotuj przez 40 minut. W tym czasie, pokrój w drobną kostkę cebulę, serek topiony i ziemniaki, marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

2. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, zeszklij cebulę, a następnie dodaj startą marchewkę. Smaż przez 3-5 minut.

 

3. Wyciągnij ugotowane mięso z garnka, odstaw do wystygnięcia, a następnie oddziel mięso od kości. Do gotującego się bulionu mięsnego, dodaj ziemniaki i ryż. Gotuj przez 15 minut, a po tym czasie dodaj groszek i pokrojone na małe kawałki mięso. Doprowadź ponownie do wrzenia.

4. Na koniec, dodaj serek topiony, przyprawy, posiekane zioła i liść laurowy. Gotuj kilka minut na małym ogniu. Potem zdejmij z ognia i odstaw na kilka minut pod przykryciem. Gotowe!

 

Rozgrzewająca i sycąca zupa o boskim smaku, najlepiej smakuje w towarzystwie świeżego pieczywa. Smacznego!

error: Content is protected !!