Są dwa sposoby na zrobienie surówki z kapusty. Jest szybka i łatwa w wykonaniu, a zasmakuje każdemu. Przepisy.

Składniki:
  • 400g kapusty
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Kolendra
  • Koperek
  • Do smaku przyprawy

 

Wykonanie:

Jajka powinny być ugotowane na twardo. Kapustę, kolendrę i koperek umyć i osuszyć. Posiekać kolendrę i koperek. Wszystko połączyć w misce. Ugotowane jajka wyjąć i ostudzić ze skorupek. Oddziel żółtka od białek. Za pomocą widelca rozbić białka na małe kawałki.

Połączyć białka i kapustę w misce. W małej misce połącz żółtka z jogurtem naturalnym, śmietaną, musztardą i oliwą z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Powstały sos wymieszać, a następnie dodać do miski z kapustą. Wszystko połączyć. Sałatka jest już gotowa do spożycia.

Czytaj dalej

error: Content is protected !!